Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
kontakt   kontakt
dokument   dokument
forum   forum
KOMOSSA
FAKTA FÖRENINGARNA GÄSTBOK FRITID AKTUELLT VANDRINGSLEDEN FÖRETAGARE SOLVÄRME
Oravais   På svenska    Skriv ut sidan
FÖRETAGARE
Tuijas Må Bra Verkstad
Recept
NYHETER
Arkiv
Läs om Paljak
Gamla Komossavyer
Ägoreglering
En konstnär i Komossa
Väderdata 2005 - 2006
Cykelbana
Boken om Komossa
Byaforskarna
Hembygdsdagen 24.5.2008
Pilgrimsvandring 2008
Bro vid Damin
kulkarneval 2008
Hunurinjärvi
Byns första reningsverk
Hoppamäki
BV2009
Nejdmästerskap
Nordaea Cup III
Bilder Nejdmästerskapen 19.2.2009
TjejKomossan
Kulkarnevalen 2009
Skolskidning 12.3.2010
Påsken 2010
Startlista
Resultat skolskidning 2011

Tuijas Må Bra Verkstad / Tuijan HyvinvointiVerstas 

Tuija Engström
Paljakvägen 1
66820 Komossa
Tel: 050- 4652424

 

 


 Indisk huvudmassage 

 
En mjuk och djupgående massage som har en avspännande effekt! Indisk Huvudmassage minskar stress och spänningar, ökar lugn och välbefinnande. I massagen ingår ett tiotal olika tekniker som ökar blodcirkulationen och det allmänna välbefinnandet.
Indisk huvudmassage  stimulerar lymfsystemet, hjälper musklerna att slappna av, ökar rörlighet i nacke och axlar, minskar spänningshuvudvärk och hjälper överansträngda ögon, förbättrar hårkvalitet och får huden att se fräschare ut. Det hjälper även mot stress och nervositet, ökar koncentrationsförmågan och hjälper mot sömnsvårigheter.


Om Indisk Huvudmassage:
"Ljuvligt underbar, det känns som om jag svävar på små moln." CS


 Zonterapi

 

Zonterapeuten använder sina händer som verktyg. För migren, huvudvärk, magbesvär, ämnesomsättningsproblem, hormonala problem, kolik,blodtrycksproblem, sömnlöshet, styva musklar, stress osv
Förr gick vi barfota och fick zontarapi av marken. I dag stänger vi in våra fötter stora delar av året. Ge zonterapi ett försök. Det är skönt!


Håranalys

Är en metod för att mäta kroppens mineralstatus och därigenom söka upptäcka brister eller överskott. Genom analysen uppges mineralbrister, kroniska tungmetallförgiftningar och latenta sjukdomstillstånd kunna upptäckas. Behandlingen utgörs, beroende på resultatet, av arbetsbyte kostomläggning, vitamin- och mineralterapi eller andra åtgärder.

 

Aku-överkroppsmassage

 

Överkroppen behandlas med att massera mjukt musklerna i ryggen, axlar, och nacken samt bröstmusklar och händer.Sedan trycker man akupunkter mjukt med fingrar så att spänningar försvinner och all stockningar öppnas sig.Blodcirkulationen förbättras enormt!

 

Babymassage

Förlossningen är mycket stressande för babisar. Nästan alltid är det en shock då man kommer till världen med ett fart. Nacken och ryggraden  kan ha fått spänningar som senare kan orsaka dvs kolik. I babymassage masserar man hela kroppen med olja så att babyn kopplar av.Sedan trycker man mjukt zonterapipunkter i fotbotnen. Babyn lär sig njuta av det och kopplar av och spänningarna försvinner. Hjälper utmärkt mot kolik.Behandlingsserie minim 3 gånger. Reserv 1 timme/gång.

 

 


Hur mår din mage ?

Näringsterapi

Hjälper mot så kallade "välfärdssjukdomar" som hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes, övervikt, cancer, astma, allergi, reumatism,candidajäst, olika magbesvär.

I min mottagning möter jag varje kund som en individuell person med personliga problem i sin hälsa. Människan är en helhet, allt påverkar allt!

Först kartlägger jag allt som stressar kroppen;stress, amalgamer, medicinering, fysiska och psykiska problem, candida i tarmen och i hela kroppen osv. med hjälp av olika analyser. Sen kartlägger jag vitamin- och mineralnivån, blodsockernivån och om levern är i bra skick.

Sedan lagar jag ett programm. Det betyder att kunden själv har motivation att hjälpa sig själv. Jag bara stöder. Programmet innehåller oftast rensning av levern.

Ämnesomsättningen ska vara i bra skick innan någonting börjar hända i kroppen. Där använder kunden ett skillt pulver, som innehåller alla vitaminer och mineraler. Samtidigt fixas mineral- och vitaminnivån. Kunden kanske tappar vikt och börjar må bättre.

 

  Kosttillskott och vitaminer hittar du hos mig.

Maten är nästan viktigast i programmet. För vi näringsterapeuter vet att människan är vad han/hon äter. Därför lagar jag ett personligt programm åt varje kund. Efter det är det bara " up to you". Jag ger stöd med att ringa då o då. Emellanåt träffar jag kunden så att vi vet hur programmet kanske ska ändras eller hur kunden mår. Oftast är belöningen en frisk och en välmående kund. Det är det bästa terapeuten önskar sig. Det är arbetet nära människan när det är som bäst.

 

 Harvards matpyramid

 

Den amerikanske professorn i näringsfysiologi Walter Willet har utvecklat en ny, hälsosammare matpyramid som reflekterar de senaste forskningsresultaten. Rekommendationerna i matpyramiden baserar sig på grundliga forskningar.

 

En helt ny syn

  • Känner du dig trött och hängig på eftermiddagen?
  • Behöver du vila efter lunch?
  • Dricker du mycket kaffe eller läsk och äter sötsaker för att orka hålla igång?
  • Vill du gå ned i vikt utan banta?
  • Somnar du ofta i soffan framför tv:n?
  • Vill du förbättra dina träningsresultat?
  • Är du sockerberoende?

Läs mer...

 

                    Nya tallsiksmodell.

Testa några recept.

  

Ansvarig utgivare: Komossa UF     Senast modifierad: 28.8.2008