Aktion Österbotten   Aktion Österbotten   Logo
kontakt   kontakt
dokument   dokument
forum   forum
KOMOSSA
FAKTA FÖRENINGARNA GÄSTBOK FRITID AKTUELLT VANDRINGSLEDEN FÖRETAGARE SOLVÄRME
Oravais   På svenska    Skriv ut sidan
FÖRETAGARE
Tuijas Må Bra Verkstad
Recept
NYHETER
Arkiv
Läs om Paljak
Gamla Komossavyer
Ägoreglering
En konstnär i Komossa
Väderdata 2005 - 2006
Cykelbana
Boken om Komossa
Byaforskarna
Hembygdsdagen 24.5.2008
Pilgrimsvandring 2008
Bro vid Damin
kulkarneval 2008
Hunurinjärvi
Byns första reningsverk
Hoppamäki
BV2009
Nejdmästerskap
Nordaea Cup III
Bilder Nejdmästerskapen 19.2.2009
TjejKomossan
Kulkarnevalen 2009
Skolskidning 12.3.2010
Påsken 2010
Startlista
Resultat skolskidning 2011

Recept

Drottningens skål
2–3 portioner
Ingredienser:
2 dl hallon
1 dl blåbär
4 dl havredryck
1 banan
½ dl havregryn
Instruktioner:
Mät upp ingredienserna i en hög skål. Mosa med mixerstav eller i matberedare. Häll upp i glas. Gott till frukost eller som mellanmål.


Senga-shake
2 portioner
Ingredienser:
2 dl jordgubbar
1 banan
3 dl havredryck
½dl havrekli
Instruktioner:
Skiva bananen och blanda alla ingredienser i en hög skål. Mosa med mixerstav eller i matberedare. Häll upp i glas. Gott till frukost eller som mellanmål.


Färsk gröt med bär
4 portioner
Ingredienser:
5 dl hallon eller jordgubbar (ca 200 g)
3 dl havregryn
2 dl  havredryck
1 banan el lite socker
Instruktioner:
1. Mosa bären med en mixerstav eller i en matberedare.
2. Tillsätt resten av ingredienserna och rör om. Låt stå i kylskåpet ca 15 minuter. Gott till frukost eller som mellanm

Plommongröt
3-4 portioner
Ingredienser:
3 dl jordgubbar
1dl blötlagda plommon
2 dl Beneviva-havredryck
1½ dl havregryn

Instruktioner:
Mosa jordgubbarna och de avrunna plommon. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa till slät konsistens. Ställ den färska gröten i kylskåpet i cirka 15 minuter. Gott till frukost eller som mellanmål.


Hälsosmör
250 g smör
1½dl växtolja ( kallpressad ryps- el. Olivolja)
3dl kallt vatten
1tsk salt
Rör smöret vitt med  en hushållsmaskin. Tillsätt oljan och blanda ordentligt.Häll i vattnet försiktigt och lägg i salt.Kan gryddas med vitlök eller gräslök.

 


 

Ansvarig utgivare: Komossa UF     Senast modifierad: 30.12.2006