Komossa skolas tradition med en byskoledag blev extra festlig i år när den nya slöjdsalen invigdes samtidigt. Alla besökare bjöds dessutom på potatisgratäng och rövarstek.
Monica Ståhlberg klipper bandet. Assisterar gör Kennet Hägg och Kurt Häggman.
Kommunens byggmästare Sture Åhman har fungerat som övervakare av projektet.
Eleverna hade ordnat många olika aktiviteter, här prövas fiskelyckan.
Alla besökare blev bjudna på mat, skolans köksa Eva Backlund och medhjälpare hade gjort potatisgratäng, rövarstek och sallad.
Kommunen, Komossa Jaktklubb och Henry o. Soile Rintamäki hade sponsorerat maten.
Karin Frände, Margit Boström och Rakel Engström serverar kaffe och tårta.
Reseptet på Rövarsteken.
ca 2 kg kassler
Saltlake: 1 dl Salt, 1 msk socker, 2 l vatten
Koka upp lagen- låt svalna. Häll över köttet och låt det stå i ca 1 dygn.
Gräv en ca 50 cm djup grop i marken, bekläd botten och sidorna med sten och elda i några timmar. För glöden till sidorna och lägg i köttet som paketerats in nogrant med blött bakplåtspapper och ytteromkring aluminiumfolie. Täck över med glöd och mindre stenar och sist jord.
Stekes i ca 2 timmar.
Tips: Vira runt järntråd eller gör en form av galler och lämna ordentliga handtag så har du lätt att lyfta upp köttet sen.
Rövarstek är praktisk att bjuda på även när man ska ha mera gäster, för man behöver ingen ugn och köttet håller sig varmt i flera timmar i paketet utan att torka ut. Men kom ihåg att eftervärmen gör det ännu mer färdigt att det kan bli problem att skära upp.
Lycka till !!!