Maletköttsbiffar á la Annika
Maletkött ca 400-500 gram
1 burk gräddfil
Hackade och frästa champinjoner (mängden efter behag)
1 påse löksoppa
1 ägg
Stek först champinjon-hacket i lite olja och sätt ev lite salt till.
Blanda sen ihop alla ingredienser till en jämn smet.
Gör lagom stora biffar som sättes på bakplåtspapper-beklädd ugnsplåt.
Grädda biffarna i 225 graders ugn tills de är klara.
Gillar man inte champinjoner kan man bra sätta till riven morot istället eller göra dem vegetariska genom att sätta fint riven morot istället för maletkött. Vid den senare versionen
Bör man ev använda lite mer gräddfil och 2 ägg istället för bara ett.
Och sen lite på snåltanden till efterrätt…
Mättande Sallad:
Blanda olika grönsallader
Tärna tomater
Skär i små tärningar parmesan ost
Rucola
Dressing:
Citron majonnäs
vinagretto
örtolivolja
Blanda allt tillsammans.
Köttfärsrulle
Malet kött, ägg, skorpmjöl
Bacon i skivor
Creme Bonjour m pepparmix
Krydda och blanda färsen med salt, vitpeppar, fransk löksoppa,
Bred ut färsen på ett smörpapper, bred ut bonjour på färsen och till sist radar man ut bacon.
Rulla ihop som en rulltårta och sätt in i ugnen.
Mjödrecept till 1 Maj
8 l Vatten
0,5 kg Farinsocker
0,5 kg finsocker
1 citron
1 tsk Jäst
Russin
Lägg farin- och finsocker i ett ämbar, tvätta o skiva citronen. Häll över 4l kokande vatten och rör om. Sätt i resten av vattnet och när det är jummet sätt i jästen. Låt stå 1 dygn. Häll över på flaska och lägg i lite russin.
Sänd in ditt recept åt Kjell så kanske vi alla kan variera vårt "kokkande"